25

Пускат в обращение пощенска марка „75 години Димитровград“

Пощенска марка "75 години Димитровград" е одобрена и ще бъде пусната в обращение, съобщи кметът Иво Димов по време на Тържествено заседание на Общинския съвет. 

Общинският съвет връчи отличието „Почетен гражданин” посмъртно на художника Петко Чурчулиев, чието име носи и местната Художествена галерия. Развълнуван синът му Стефан Чурчулиев, който върви по стъпките на своя именит баща, се обърна с към съветниците с думите: „Радостен съм, че е признато на баща ми посмъртно делото му. Но нека чрез това звание се оценява и труда на хората приживе.” 

На сесията бяха отличени и пет от културните институти в града, които отбелязват свои годишнини и изграждат с дейността си обществения и духовен живот на града. За своя над седемдесет годишен принос бяха отличени Забавно-духов оркестър-Димитровград и Исторически музей. Почетни знаци от кмета за дейността си получиха и ЦПЛР-НАОП  „Джордано Бруно” и ХГ "Петко Чурчулиев", които през тази година отбелязаха своите 60 годишнини и Джаз трио-Димитровград, които повече от 35 години дейно изграждат на музикалните вкусове и обогатяват културния живот на града и региона.

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Каква коалиция има най-голям шанс да спечели изборите на 2 октомври?