Следвайте ни

Пускат на търг 21.1 кг контрабандно злато и сребро

viber icon

Конфискувани на пункта Капитан Андреево контрабандни златни и сребърни бижута с общо тегло 21.198 кг са обявени на търг от Териториална дирекция Южна морска, съобщиха от Агенция "Митници".

Публична продажба е чрез тайно наддаване. Сред  стоките в търга има и четири сребърни часовника,  три златни игли и два биберона със златен обков. Златните и сребърните изделия са задържани при митнически проверки на Капитан Андреево в периода 2016 - 2018 г. За тях вече са приключили досъдебните или административнонаказателните производства.

Двата биберона със златен обков са открити през август 2016-а. Те били ​скрити в картонени пакети под леглото в шофьорската кабина на турски камион, влязъл в страната ни от ​ГКПП Капъкуле. В тира имало още 601 златни накити, които също са предмет на продажба.

"За предстоящия търг бижута са обявени в 8 групи, а желаещите за участие следва да подадат заявление по образец за всяка група поотделно, както и ценово предложение. Необходимо е купувачите да притежават разрешение за извършване на сделки с благородни метали, съгласно чл.13 от Валутния закон", припомниха от ведомството.

Условията за провеждане на търга са публикувани в официалната страница на Агенция „Митници“ - секция Публични продажби.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?