Следвайте ни

Пускат колите по готовия участък Димитровград- Ст. Загора до края на юни 

viber icon

Движението по ремонтираните 1.9 км от пътя Димитровград- Стара Загора ще бъде пуснато до края на юни. С възстановяването на трафика ще се избегне преминаването на леките автомобили по обходния маршрут през кв. „Изток“ на Димитровград. Днес кметът Иво Димов се срещна с новия председател на АПИ  инж. Апостол Минчев и разговаряха за ремонта на близо 9 км от път I-5 Стара Загора - Димитровград. 

На срещата беше решено движението по ремонтираните 1,9 км от първокласния път да бъде пуснато след монтиране на дилатационните фуги на моста над р. Меричлерска при 272-ри км, за да се спази технологията на изпълнение и да се осигури безопасността на съоръжението. Предвижда се монтажът на фугите да завърши до края юни т.г. След  това дейностите ще продължат с изграждане на канализация в с. Радиево, което налага  удължаване на срока на ремонтните дейности в близо 9 км участък до септември т.г.

            След възстановяването на движението по 1,9 км отсечка трафикът на леките автомобили ще се изнесе извън Димитровград. В момента за изпълнение на строителните работи движението на моторните превозни средства до 3,5 т е пренасочено  по обходен маршрут през квартал „Изток“ 1 и 2 на Димитровград. Тежкотоварният трафик над 3,5 т преминава по път III-503 от Средец – Опан – Бяло поле – Васил Левски – Симеоновград, след което по път III-663 Симеоновград – Златополе –  Брод до Димитровград и обратно.

Инж. Апостол Минчев и кметът на община Димитровград се обединиха около мнението, че е необходим ремонт на обходния маршрут на участък от пътя, свързващ третокласния път III-663 Чирпан – Симеоновград с път I-5 Стара Загора – Димитровград в кв. „Изток“ на Димитровград.

В срещата участваха още директорът на Областно пътно управление в Хасково Радостин Ламбрев и представители на фирмата-изпълнител на ремонтните дейности – „АБ“ АД, с която АПИ има договор по ЗОП за поддържане на републиканските пътища в област Хасково.

 

 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

28.05.2021 | 18:13

До юли,ама кой юли и коя година?А ремонтът на другия мост над Марица? За него се говори,че фирмата изпълнител /подизпълнител,подподизпълнител/нямала дори технически ръководител.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?