25

Пускат интерконектора, кметовете Димов и Дечев гости на церемонията 

Кметовете на Димитровград и Хасково Иво Димов и Станислав Дечев ще бъдат гости на тържествената церемония по официалното въвеждане в търговска експлоатация на международната газова връзка Гърция-България в НДК днес. На събитието ще присъстват председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, президентът на Азербайджан Илхам Алиев, държавните глави на Република Северна Македония и на Сърбия, премиерите на Гърция и Румъния. Домакин на церемонията ще е българският президент Румен Радев.

Идеята за изграждане на интерконектора с Гърция е от преди почти 10 години. Първата копка за начало на строителните работи беше направена край Кирково на 22 май 2019 година от тогавашните премиери на България и Гърция Бойко Борисов и Алексис Ципрас. С откриването на дългоочакваната газова връзка с Гърция България прави важна крачка в подобряването на енергийната си независимост. Газопроводът е от ключово значение не само за България, но и за страните от региона, които търсят нови източници на природен газ.

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
смешник юмрук

смешник юмрук

01.10.2022 | 11:10

колко жалко и грозно, юмручето, което докара хаоса и глада, да се слави с пускане на интеконекторът.. и с диверсификация. Всичко това беше платено и направено от правителството на Бойко. Той щеше да го пусне още миналата година, ако не бяха машините на фуражката и кики.

Отговори
1 1
Интерконекторът го построи Бойко

Интерконекторът го построи Бойко

01.10.2022 | 10:35

Служебното го довърши,крадецът Киро си направи лъжлив псевдопиар,типично в стила му с въртене на колелце.

Отговори
2 1
заради фуражката и кики беше забавен

заради фуражката и кики беше забавен

01.10.2022 | 11:11

нищо не е довършило

Отговори
1 1

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?