Следвайте ни

Пускат електронните данъчни декларации на 16 март

viber icon

Предварително попълнените декларации за доходите ще са достъпни от 16 март, съобщават от офиса на НАП в Хасково. Отлагането с една седмица на електронната услуга се налага заради поправки, които пощенски оператори ще извършват през тази седмица в данни, подадени от тях към приходната агенция. Според тези данни получател на суми по наложен платеж е посочен служител на фирма с неговия ЕГН, а не самата фирма, която е реалния поръчител и получател на пратката. 

От офиса на НАП в Хасково напомнят, че в предварително попълнената данъчна декларация освен доходите по трудов договор, хонорари, граждански договори, доходите от наем при отдаване на имот на юридически лица и земеделски субсидии, за пръв път ще бъдат включени и данни за получени суми от наложени платежи след търговия в интернет и информация за продажба на моторни превозни средства, които са били собственост на декларатора по-малко от 12 месеца. 

През тази година крайният срок за деклариране на доходите от физическите лица е 5 май заради празничните дни на Великден, уточняват още от НАП.

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?