Следвайте ни

Публичен изпълнител пое червен дълг от 1000 лв.

Само две партии ГЕРБ и Зелените са платили депозит от 1 000 лв. за лепене на плакати в Хасково

viber icon

Само две политически партии са внесли депозит от 1000 лв. за лепене на агитационни материали за изборите на 26 май. Това са ПП ГЕРБ и ПП Зелените, съобщиха от общината.

Със заповед на кмета Добри Беливанов от 24.04.2019 година са определени 28 места за лепене на агитационни материали.

До 2 юни 2019 година политическите партии трябва да премахнат агитационните си материали в противен случай общината ще задържи депозита или ще наложи административна глоба на политическите сили.

 


Оказа се, че червените още не са платили санкцията за неотстранени плакати от предишни избори, съобщиха още от общината.  Наказателно постановление, съставено по чл 186 ал. 3 от Изборния кодекс  за санкция от 1000 лева,издадено 2017 г. за неотстранени в срок плакати на политическата сила, която представлява е връчено на Корнелия Нинова. Към момента няма  постъпило плащане на санкцията, затова вземането е дадено на публичен изпълнител. Това е първият случай , в който община Хасково успява да връчи Наказателно постановление на лидер на партия.

Наказателни постановления има издадени още за ПП ДПС и ПП ДОСТ. Според действащите законови разпоредби  постановленията  са изпратени в софийските райони „Овча купел“ и „Изгрев“, където са регистрирани по постоянен адрес лидерите на политическите сили но не са получени от тях.

Междувременно с решене на ЦИК са определени 43 СИК в община Хасково за изборите на 26 май.  7 от секциите за машинно гласуване са в селата на общината. Вече е направена организация за осигуряване на електрическо захранване за машините, казаха още от общината.

 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?