Следвайте ни

Птицеферма и още 59 имота на тезгяха заради дългове в Хасковско

viber icon

Около 60 са имотите в Хасковска област, обявени от съдебни изпълнители за публични продажби заради борчове към банки и кредитори. Нашата проверка показа, че на тезгяха са различни обекти – от производствени сгради до малки жилища в цялата област.

Поне 292 651 лв. се търсят за   модерна база край Димитровград. Тя се продава заради дългове към банки. За предприятие за производство на тестени изделия се искат 400 499 лв. То се намира  край Хасково. 

Продава се и самостоятелен имот в сграда на бул. „България“ в областния град, функционирал като химическо чистене. Собственикът  е задлъжнял към ВиК и частни лица, а имотът се продава за 65  360 лв. 

За борчове към Агенцията за събиране на вземания се продава и масивна сграда, предназначена на търговски дейност в Харманли. За постройката, залепена за панелен блок, се искат минимум 105 280 лв. 

На поне  824 760 лв. е оценена птицеферма в Сусам, състояща се от няколко сгради.

Много са къщите, апартаментите и терените, които се продават от съдебни изпълнители в цялата област. Сред най- евтините са  едностайни жилища в стари сгради в Димитровград, за които наддаването започва от 3 680 лв. и 9 600 лв. 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?