Следвайте ни

Пряк път свързва общините Минерални бани и Първомай

viber icon

Дългогодишната мечта на жителите на селата Сусам и Воден от съседните общини Минерални бани и Първомай да имат пряк път, ще се осъществи съвсем скоро. Селскостопански път между тях става част от общинската пътна мрежа, в участъка, попадащ  в Община Минерални бани той вече е готов и асфалтиран. Днес  бе направена символична първа копка на трасето, минаващо  през лозовите масиви.

Пътят е стратегически, много важен. Той е най- прекият от Първомайско към курортните комплекси и местата за отдих в Минерални бани, както и към Хасково и Кърджали. Той е облекчение за работещите, част от  заетите в новите оранжерии край курорта са от Воден, коментира кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. Имаме средищно и средно училища, които са отворени и за деца от Воден и  Езерец, каза още той.Много път извървяхме, за да се стигне до тук, важното е че успяхме, каза Мюмюн Искендер преди да разбие бутилката шампанско. Успя от  раз, което се прие като знак, начинанието ще завърши добре и бързо.

Доволен, че дългогодишни усилия най- сетне се увенчаха с успех е и кметът на Първомай Николай Митков, който бе на мероприятието. На символичната първа копка дойдоха бивши и настоящи кметове от двете общини и близките населени места, работили по осъществяването на проекта, жители, които отдавна използват черния път. Доброто начинание тръгна с подкрепата на молитвите на отец Серафим и Мюмюн Рамадан от мюфтийството в Хасково.

Участъкът, който трябва да свърже двете населени места е 4.2 км. Строителството е възможно благодарение на съдействието през годините на депутатите от ДПС. С 8 постановления МС отпусна необходимите средства, каза Искендер.

Днешното начало бе истински празник за местното население. Затова в центъра на Сусам имаше курбан за здраве, на който дойдоха хора и от съседните  села, между които има приятелски и роднински връзки.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?