Следвайте ни

Пряк път свързва общините Минерални бани и Първомай

viber icon

Дългогодишната мечта на жителите на селата Сусам и Воден от съседните общини Минерални бани и Първомай да имат пряк път, ще се осъществи съвсем скоро. Селскостопански път между тях става част от общинската пътна мрежа, в участъка, попадащ  в Община Минерални бани той вече е готов и асфалтиран. Днес  бе направена символична първа копка на трасето, минаващо  през лозовите масиви.

Пътят е стратегически, много важен. Той е най- прекият от Първомайско към курортните комплекси и местата за отдих в Минерални бани, както и към Хасково и Кърджали. Той е облекчение за работещите, част от  заетите в новите оранжерии край курорта са от Воден, коментира кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер. Имаме средищно и средно училища, които са отворени и за деца от Воден и  Езерец, каза още той.Много път извървяхме, за да се стигне до тук, важното е че успяхме, каза Мюмюн Искендер преди да разбие бутилката шампанско. Успя от  раз, което се прие като знак, начинанието ще завърши добре и бързо.

Доволен, че дългогодишни усилия най- сетне се увенчаха с успех е и кметът на Първомай Николай Митков, който бе на мероприятието. На символичната първа копка дойдоха бивши и настоящи кметове от двете общини и близките населени места, работили по осъществяването на проекта, жители, които отдавна използват черния път. Доброто начинание тръгна с подкрепата на молитвите на отец Серафим и Мюмюн Рамадан от мюфтийството в Хасково.

Участъкът, който трябва да свърже двете населени места е 4.2 км. Строителството е възможно благодарение на съдействието през годините на депутатите от ДПС. С 8 постановления МС отпусна необходимите средства, каза Искендер.

Днешното начало бе истински празник за местното население. Затова в центъра на Сусам имаше курбан за здраве, на който дойдоха хора и от съседните  села, между които има приятелски и роднински връзки.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какви мерки да се предприемат срещу разпространението на коронавируса?