Следвайте ни

Проверяват кой остави мъж с Covid-19 вкъщи

viber icon

Пълна проверка по случая с 64-годишния димитровградчанин, който  бе оставен у дома си при близките си, въпреки пневмонията и коронавируса, които има, започна днес РЗИ.  

Днес  сутринта научих за случая, разговарях с всички колеги. Места за болни с вируса има, коментира директорът на РЗИ- Хасково д-р Соня Димитрова.

Както по- рано съобщихме, на мъжа е поставена диагноза пневмония в понеделник, а вчера след обяд пробата за коронавирус се оказва положителна. Спазвайки процедурата джипито на болния звъни на тел. 112. Линейка така и не идва, защото нямало свободни места, разказа зетът на мъжа Петър Петров. 

Според близките на болния, случаят е показателен за това, че системата не сработва добре при нарастващия брой на болните. Хубавото е, че днес болният се чувства добре. Не знаем обаче  дали за него е добре да си е у дома или не. 

Днес от МБАЛ- Хасково бяха категорични, че не са били информирани за случая. Няма сигнал и в МБАЛ ‘’Св. Екатерина’’, където също приемат болни с вируса. 

Болницата приема и лекува  пациенти с Ковид- 19. Вече сме имали  такива случаи. Тук болните се лекуват докато се освободи място в Инфекциозното отделение в Хасково, коментира д-р Матей Матеев, управител на МБАЛ “Св. Екатерина”. 

И докато властите търсят къде се къса връзката и защо болният си е у дома, където има възрастни хора със заболявания, се оказва че МБАЛ- Хасково има 13 нови  легла за болни  с вируса. Те са новоразкрити във Вътрешното отделение. 

Днес д-р Соня Димитрова призова личните лекари да поддържат връзка с Инфекциозното отделение при пациенти с положителен тест за вируса. 

Общинските болници също трябва да приемат болни, ако местата в МБАЛ- Хасково липсват. При трайния ръст на заболели това скоро ще се случи. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (1)

Василев

Василев

21.10.2020 | 15:35

Добре и кого ще стопли една проверка? Ще си измием ръцете и някой дребен ще отнесе плувката. Системата не сработва,веригата се къса някъде.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?