Следвайте ни

Проверете! 2288 лични документа изтичат този месец

viber icon

67 служители на НАП Хасково и членове на семействата подадоха групова заявка за подмяна на личните им документи, след като мобилен отиде на място. Чрез ПОС терминал бе бе осигурена възможност за заплащане на услугите.  . На място бе осигурен служител от пощата, който прие таксите като пощенски запис. Това е част от услугата, улесняваща държавни и общински институции, кметства и групи граждани по места след предварителна заявка. Така хората ще бъдат обслужени в работно време, без да идват  в паспортна служба или в другите полицейски управления, съобщиха от дирекцията на полицията.

В момента няма напрежение в звената „Български документи за самоличност”, което е предпоставка за активизиране на гражданите за подаване на заявления. ОДМВР Хасково разполага с 3 подобни мобилни станции на територията на областта.

Граждани, които притежават валиден електрон ен подпис могат да се възползват да ги подадат  на онлайн адрес: https//e-uslugi.mvr.bg

Припомняме на гражданите, че могат да подменят личните си документи преди срока на изтичане на тяхната валидност. През февруари изтича валидността на 422 лични карти, 1341 паспорта и 525 свидетелства за правоуправление на МПС на граждани с постоянен адрес на територията на областта. Документите с изтекъл срок са невалидни и подлежат на подмяна!

 

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде ще посрещнете Великден?