112

Проучват от кавкви социални услуги се нуждаят общините в област Хасково

Какви са нуждите на общините в Хасковска област от здравно-социални услуги, финансирани от държавата, са обсъждани на работна среща в областната администрация.

На нея са дискутирани действията на общините за изготвянето на Национална карта на социалните услуги. Планирането на социалните услуги на национално ниво се осъществява чрез Национална карта на социалните услуги, приета от Министерския съвет по предложение на министъра на труда и социалната политика, обясни заместник-областният управител Мартин Узунов.

Съгласно указанията дадени от Агенция „Социално подпомагане“, след изготвянето на анализите на потребностите от всички общини, областният управител организира обсъждане и съгласуване между представителите на общините за планиране на техните нужди. На следващо заседание ще продължи обсъждането на обобщените анализи.

На основание Закона за социалните услуги, общините, в които се създават социални услуги на областно ниво за удовлетворяване на потребностите на населението от целия регион, се определят въз основа на споразумение между всички общини при спазване на критериите, определени в Наредбата за планирането на социалните услуги, допълват от областната администрация.

 

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?