Следвайте ни

Протоколите от сесиите на ОбС-Хасково да са публични, искат съветници 

viber icon

Промяна в правилника за организацията и дейността на Общинския съвет, иска  групата съветници от „За Хасково“. Заради неясноти при  оповестяването на решенията,  се предлага те да се   публикуват на сайта  на ОбС, освен в случаите когато  съдържат държавна тайна.  Всички решения и сега   са „качени“ на сайта, но по мандати,  номера и дати на заседанията, което прави трудно намирането на конкретно. 

За по- голяма публичност на работата на съветниците се предлага да се публикува и препис извлечение от Протокола, който се съставя при всяко заседание.  Стенографските протоколи ще дадат възможност на гражданите да виждат как гласуват и какво правят в ОбС избраниците им. 

Предлага се още и публикуването на докладните записки по реда на тяхното постъпване, тъй като сега се публикуват само някои. 

Заседанието на ОбС, на което ще се гледат промените в правилника, е този петък. То отново ще  се проведе онлайн. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?