112

Протокол за сътрудничество подписаха кметовете на Хасково и Люлебургаз

Кметът на Хасково Станислав Дечев и кметът на Люлебургаз Мурат Геренли подписаха днес Протокол за сътрудничество между побратимени градове. 

Домакин на официалната церемония беше турската община. На официалното подписване на документа за побратимяване присъстваха генералният консул на Република България в Одрин Борислав Димитров, заместник-кметът на Хасково Танер Емин, Сунай Алиев- общински съветник - член на ПК „Евроинтеграция, участие по оперативни програми и международни връзки“ в Общински съвет Хасково, Ваня Христова – директор на Дирекция „Европейски и национални програми и проекти и екология“, представители на местната власт в Люлебургаз.

„Днес официално подписахме Протокол за сътрудничество между Хасково и Люлебургаз и вече имаме идеи как да работим заедно по проекти в областта на културата, туризма, спорта, младежките дейности и образованието. Готови сме да надградим тези намерения с още инициативи, които ще ни подскажат хората и бизнеса от двете общини“, каза кметът на Хасково Станислав Дечев.

В Протокола за сътрудничество е записано, че побратимените градове ще си сътрудничат и насърчават осъществяването на съвместни инициативи, проекти и дейности в областите култура и изкуство, младежки дейности и образование, климатични промени, околна среда, местно икономическо развитие, туризъм, социални услуги, енергийна ефективност и други. Хасково и Люлебургаз ще си сътрудничат в процесите на съвместно разработване на проекти и дейности чрез местни публични институции и неправителствени организации, образователни институции, бизнес камари и други.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 1 оценки
5/5 от 1 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Коя дата предпочитате за национален празник на България?