25
Следвайте ни

Протестиращи обявиха ваксините за „медицински фашизъм“ в Хасково 

viber icon

Поне 200 души дойдоха на пл. „Свобода“ в Хасково на протест срещу зеления сертификат. Сред тях бяха собственици на  клубове за танци, които изразиха притеснения , че няма как да продължат да работят, тъй като не могат да изискват сертификат от клиентите си.  До понеделник има отсрочка, но в понеделник не знам какво ще стане,  сподели собственичка на арт клуб. 

Радка Даскалова от Сдружение българско семейство, заяви, че ваксинирането е медицински фашизъм. Според нея става дума за принудително ваксиниране на хората срещу  коронавируса. Никой няма право да принуждава хората да участват в експерименти, каза тя. 

„Недопустимо е да се принуждават хората са се ваксинират, за да упражнят правото си на труд. В момента учителите се принуждават да се ваксинират или тестват, лекари и медицински сестри също. Кажете истината“, призоваха ораторите. Според тях всеки преболедувал не е повторил. Ораторите се обърнаха към „областната държавна служба и други служби“, да изпълнят гражданския си дълг и  да защитят правата на 70 % от българския народ. 

Според други от протестиращите, имало злоупотреби с личните данни на ваксинираните. Трети споделиха притеснения, че не могат да работят без сертификата. Не искам да се ваксинирам,нали не е задължително, а не мога и през два дни да плащам за сертификат, коментира Митко Димитров, който не пожела да каже с коя сфера работи, но на протеста бе със семейството си. 

Целта на протеста е сертификатът да бъде отменен. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (5)

Възмутен

Възмутен

24.10.2021 | 13:16

Фашизъм е тормозът , на който подлагате с антиваксърското си поведение 100 хил. лекари и медицински сестри вече втора година. Само след още 10 дни болниците ще се изчерпят и тогава ще обикаляте с умиращите си родители и ще ревете , че умират по улиците. Тогава ви съветвам да потърсите вашия идеолог , оня олигофрен Мангъря да ви свари едно чайче от неговите елексири и всичко ще е наред

Отговори
0 0
Бай Тошо

Бай Тошо

23.10.2021 | 21:29

Какво време дойде мъка-мъка, като пиша за комунизъм, капитализъм уж звуча ретроградно, а то вече се върна фашизма!

Отговори
4 0
ГЮРО

ГЮРО

23.10.2021 | 19:54

Медицински фашизъм е насилственото налагане на експерименталните ваксини, което е В ПРЯКО нарушение на Нюрнбергския кодекс, т.е. приравнява се с действията на нацистките експерименти над хора в концлагерите. Следователно е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ. Ваксините се разбра, че не пазят нито от заразяване, нито от предаване на заразата. КАК тогава защитават околните, както се опитват да ни манипулират търговските агенти на Биг Фа? Ами НИКАК. Важното е да се вменява вина на хората, без да са виновни. Виновен до доказване на противното.

Отговори
6 1
Василев

Василев

23.10.2021 | 19:28

Права! Добре.Но освен това всеки има и задължения.Питам се в Щатите,Германия,Великобритания, Италия, Испания, Франция ,Израел и къде ли още не,живущите са по ограничени в мисленето или ние сме по- умни.При едните има над 70% ваксиниране и всичко работи.А при нас около 20% ваксиниране и няма места в болниците,ежедневно има стотици починали.Икономиката ни е колапс .Не зная.Моите деца също не са ваксинирани.Имам си виждане по въпроса.Уважавам мнението на всеки индивид. НО......правата и задълженията все пак за са всички.

Отговори
3 12
ГЮРО

ГЮРО

23.10.2021 | 20:01

Аз нямам задължението да бъда безплатна опитна мишка на Биг Фа. Да бяха поели отговорността за ваксините си и да изплащат обезщетения за настъпили зловредни последици, иди-доди. Правителството да беше поело отговорност? Не. Защо? Щото са напълно безопасни? Аре бе! Индивидът поема отговорността за всякави последици, включително и тежко лечение или летален изход. Ама за тикви като тебе това са несъществени подробности. Като желаеш, можеш да се ваксинираш и сто пъти, никой няма да ти попречи, но не си ти, който ще налага волята си на околните. Ако не си разбрал какво ти пиша, оди и се гръмни някъде.

Отговори
5 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво е най-важното, което новото правителство трябва да свърши в следващите месеци?