Следвайте ни

Протестиращи: Няма да блокираме границата

viber icon

Протестиращите срещу неправдите в България няма да блокират в неделя ГКПП Капитан Андреево. Това обявиха  в Хасково четирима от организаторите на мирното гражданско недоволство.
Николина Гьошева, Стефка Алексиева, Дора Иванова и Пламен Пейчев се срещнаха с шефа на ОДМВР старши комисар Ангел Цанков, след която дадоха съвместни изявления.
"Разграничаваме се от намеренията за блокада. Искаме мирен протест. Не сме поставени лица и не подкрепяме никоя партия. Обикновени хора сме. Не подкрепяме вандали. Няма да отговорим на беззаконието, срещу което протестираме, с беззаконие", коментира Николина Гьошева. "Искаме да покажем, че сме цивилизовани, а не като управляващите ни вече 30 години. Полицията не е срещу нас. Полицаите също са хора, вършат си работата и не желаем да се конфронтираме с тях", допълни Пламен Пейчев. И четиримата представители на недоволстващите благодариха на охранявалите ги полицаи на големия неделен протест в Хасково. От тях получили пълно съдействие.
Тази неделя протестиращите в Хасково ще се съберат пред сградата на комплекс "ХХІ век". После ще направят кратко шествие по улиците и ще се отправят към пътния възел край с. Крепост. Там в 9.30 към тях ще се присъединят колони от Димитровград и Кърджали. После протестиращите ще поемат по магистрала "Марица" към Харманли, откъдето също очакват подкрепа. Накрая всички ще се съберат на разрешеното за протест място в центъра на Свиленград. "След края му се връщаме обратно. Няма да подкрепим блокиране на границата", категорични са четиримата.
"Полицията ще следи за спазването на реда и закона. Ще съдействаме на мирно протестиращите хора и за отстраняване на провокатори и подбудители към хулигански прояви", каза старши комисар Цанков. След протестиращите той проведе среща с кметовете на Хасково, Димитровград, Харманли и Свиленград./Марица  

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?