Следвайте ни

Протестът в Хасково по- малоброен, но упорит 

viber icon

За трета поредна вечер пл. „Свобода“ се изпълни с хора. В 19 часа там бе изпращането на абитуриентите от Математическата гимназия. Протестиращите срещу правителството хора се бяха събрали пред ч. „Заря“ и търпеливо изчакаха шествието на завършващите елитното училище, за да се настанят на площаoа. Тази вечер протестът бе по- малоброен от снощния и от този предната вечер.  Там бяха стари седесари, млади хора, спортисти и общински съветници. Сред множеството бяха и представители на различни политически партии. Тук е забранено партийното говорене, заяви Георги Пеев, който допълни, че се разграничават от всички партии. Сред ораторите бе младият адвокат Георги Георгиев и Елена Станкова, която преди 8 г. направи Хасково баскетболен шампион на страната.

Протестиращите  заявиха, че ще са на площада докато в страната не започнат реални промени, които да сложат край на корупцията и мафията. Оставката на правителството не е достатъчна, казаха те. 

С викове „Оставка“ и плакати „Оставка на Борисов-3 за цялостно творчество“ и „Повече така не може“ протестиращите се отправиха на шествие като снощи. 

Утре вечер те отново ще са на площада. Междувременно по- рано премиерът Бойко Борисов поиска оставките на министъра на финансите Владислав Горанов, на министъра на вътрешните работи Младен Маринов и на министъра на икономиката Емил Караниколов, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ.

 


 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Бойчо Василев

Бойчо Василев

16.07.2020 | 08:54

Само така младежи до изчистването на държавата от мутрите.Дано успеят да променят модела.Вън на всички стари ку...ви,да не стани пак "Облякъл се Илия пак с тия".Нови хора,с друго мислене и всичко за благополучието на изстрадалия народ и бъдещето на децата.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?