Следвайте ни

Протестър получи акт за 20 лв. 8 месеца след митинг 

viber icon

Протестър получи наказателно постановление за 20 лв. 8 месеца след участие в протест. Иван Тошев бе част от протестиращите срещу правителството и главния прокурор, които през август м.г. блокираха магистрала „Марица“.

Актът е за това, че пешеходецът се е движил по пътното платно, създавайки опасност за движението и предпоставка за настъпването на пътно-транспортно произшествие. 

Още тогава Тошев, който е офицер от резерва, писа възражения. Протестът беше  допустим по Закона за събранията, митингите и манифестациите, защото блокадата на магистралата нито е били забранена от кмета на Общината, нито е издавана заповед от кмета за прекратяването и. А той  е единственият компетентен орган преценяващ легитимността на протеста и имащ право да го прекрати, смята той.  Санкционират съм по Закона за движението по пътищата,  тъй като полицията е безсилна да наложи наказание по Закона за събранията, митингите и манифестациите, допълва той и смята да обжалва наказателното постановление в съда. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (3)

Цитат

Цитат

13.04.2021 | 19:11

Личните права на определен индивид не могат да нарушават колективните права на други индивиди!

Отговори
1 0
Василев

Василев

13.04.2021 | 09:15

Всяйа казана дума е излишна.Без коментар.

Отговори
3 1
Ама иначе пък облечено в бутиков Закон член и алинея

Ама иначе пък облечено в бутиков Закон член и алинея

13.04.2021 | 09:08

На Диктаторската милиция Диктаторите пишат такива закони че обикновения човек все да е вътре То иначе как ще оцелее Диктатурата

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?