112

Протест в Димитровград срещу шоковото поскъпване на водата, кметът Иво Димов го подкрепя

Мирен протест срещу шоковото поскъпване на питейната вода в Димитровград ще се проведе на 31 март от 13.30 часа пред зала "Гросето" в центъра на града.

Протестът ще продължи до 18 ч. е подкрепено от граждански сдружения и синдикатите към "Неохим" АД. Това става ясно от входирано днес писмо за разрешение до общинската администрация,  резолирано с „да“.

"Разговарях с г-н Венелин Николов, отговорник мирното гражданско недоволство, за да го уведомя, че подкрепям провеждането на протеста и желанието на хората да изкажат своето несъгласие с шоковото повишаване на цената на водата", коментира пред "Марица" кметът Иво Димов . "Близо шест години се борих и настоявах пред държавата за това димитровградчани да имат гратисен период с поетапното повишаване на цената. През това време инвестирахме и сериозни средства в подобряване на ВиК инфраструктурата, именно, за да избегнем подобно увеличение, но реалностите вече са други. Политиката на държавата в сектор ВиК, за съжаление, се разминава с тази на общината“, допълни Димов.

Както вече писахме, цената на водата в Димитровград скача драстично. От 1 април т.г. кубикът ще струва 3.52 лв., колкото плащат в останалите населени честа в хасковска област.  Сегашната цена в Димитровград е 1.86 лв. за кубик. 

Димитровградското водно дружество дружество вече е част от хасковското, след като община Димитровград продаде дела си за 380 000 лв., каквато бе оценката.  ВиК –Хасково е 100 % държавно, то вече е единствен оператор в цялата област. Еднаква е и цената на доставяната вода. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кой е най-добрият изход от политическата криза у нас?