Следвайте ни

Протест пред лагера в Харманли, искат МВР да го охранява 

viber icon

Протест готвят днес от 11ч. пред Регистрационно приемателен център (РПЦ)в Харманли от „Възраждане“. От партията се заканват всяка неделя да са пред центъра докато не бъдат удовлетворени исканията им. А те са нелегално пребиваващи, без право на бежански статут или с отказ, да бъдат незабавно екстрадирани от страната, центърът да бъде преструктуриран от отворен в затворен тип, а охраната му да се повери на МВР. Искат  още строго  спазване на  правилника за реда в лагера, като бъде воден регистър, който отразява час на напускане и час на прибиране за всеки обитател. на РПЦ - Харманли. 

Исканията на гражданите са включени в отворено писмо, което е изпратено от Възраждане до Румен Радев - президент на Република България, Стефан Янев - Министър председател на Република България и Ива Митева - председател на Народното събрание, казват от „Възраждане“. 

Както съобщихме преди дни, зает е под 20 на сто от капацитета на лагера. Местните жители обаче са притеснени, че от доста време в него вместо семейства, както бе преди, се настаняват млади. Такъв е профили на значителна част от търсещите закрила, според тях. 

Миналата неделя също имаше протест, на който отидоха едва 10 души. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Сидерова

Сидерова

01.08.2021 | 13:14

Една част от персонала на лагера са близки на кметицата на града,а друга на "семката",а трета са влезнали чрез шума на хартийките взети пак от двамката.

Отговори
2 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?