Следвайте ни

Протест под козирката на стадиона на Ямача 

viber icon

За 18 часа днес под козирката на стадиона е свикан вторият протест срещу строежите на Ямача. Мястото е избрано заради прогнозата за дъжд. 

Надеждите на организаторите от групата „Да спасим парк Ямача“, са този път да има повече хора за разлика от миналата седмица, когато на пл. „Свобода“ дойдоха 100- на души с репортерите.  

Над 2000 в групата обаче заявяват, че са решени  да бранят т.нар. помощни игрища, както и зелените площи наоколо, продадени преди 20-на години като ниви, каквито никога не са били в паметта на хасковлии. 

И днес на протеста се очаква кметът Станислав Дечев, който обеща да покаже на гражданите документите за разпродадените от държавата имоти. Той каза, че се търси решение игрищата да бъдат спасени от застрояване. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?