Следвайте ни

Променят срок за такса смет в Хасково

viber icon

Промени в наредбата за местните данъци и такси ще гласува ОбС- Хасково по предложение на кмета Станислав Дечев. На заседанието в края на месеца предстои обсъждане на таксата за смет. Сега, тези които плащат за количество подават декларация от 1 до 31 ноември, което е недостатъчен срок. Той ще бъде удължен  до края на годината. Ще се даде възможност на хората, придобили имоти през годината да се възползват.

Наследниците на имущество до 250 000 лв. няма да дължат данък наследство. Това предвижда промяна в наредбата за местните данъци и такси, в  чийто сегашен вариант част от тези хора са пропуснати. Възможността се дава от промените в ЗМДТ, влезли в сила м.г.

Общинският съвет ще направи и други промени в наредбата по предложение на кмета Станислав Дечев. Те касаят туристическия данък, който вече ще е конкретизиран. Така например 4-5 звездните хотели ще плащат такса от 1 лв. на нощувка, 3-звездните категория А ще дължат 0.80 лв. Местата за настаняване 1 и 2 звезди от тази категория дължат 0.60 лв. ако в града и 0.50 лв. ако са в селата. Таксата за категория  Б  е съответно 0.50 и 0.40 лв. Стаите за гости от В категория щеу плащат 0.35и 0.30 лв. 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?