Следвайте ни

Прокурорите в Свиленград станаха 8

viber icon

СВИЛЕНГРАД, Марица

Осем са вече прокурорите в районното държавно обвинение на  Свиленград. Така вече са заети са всички щатни бройки - нещо, което досега не се е случвало.

Последният назначен магистрат е Стефка Стоянова от Казанлък. До скоро работила като разследващ полицай. Още двама разследващи полицаи – Цветослав Лазаров от Ловеч и Надя Митева от Бургас, бяха назначени преди няколко месеца тук. И тримата поеха новата си длъжност след проведен конкурс. От по-скорошните са младши прокурорът Евгения Стефанова и Мая Христева, която в момента е в майчинство. С повече стаж в районната прокуратура са Мария Кирилова и Милена Славова, както и административният ръководителят втори мандат Антон Стоянов. Поради недостига на достатъчно кабинети в сградата на съда двама от прокурорите са позиционирани в следствената служба в Районното полицейско управление.
Свиленградската районна прокуратура е една от най-натоварените в страната, като основната причина за това са многото престъпления, свързани с граничния контрол. Години наред тя е в челните места по брой съдебни дела на един прокурор. През 2015 г. например са се падали средно по 340 дела на всеки един обвинител./Марица

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?