Следвайте ни

Прокурори на мълчалив протест, предлагали се лобистки промени 

viber icon

Да се спазва Конституцията на страната , да се съблюдава разделението на властите и да не се допуска въздействие върху независимостта на съдебната власт и в частност на прокуратурата, призоваха прокурори, следователи и служители на държавното обвинение. Те се събраха на мълчалив протест пред Съдебната палата в Хасково срещу внесените в Народното събрание промени на Закона съдебната власт, НК и закриването на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущуство. 

Не сме съгласни с  предлаганите промени, те са лобистки. Не може такива кардинални промени да се приемат без шоково обществено обсъждане, заяви окръжният прокурор Иван Стоянов. Той допълни, че подобни промени са били приемани след обсъждане с участието на различни органи.

Служители на държавното обвинение излязоха на мълчалив протест днес в цялата страната.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (2)

$ $

$ $

29.04.2021 | 14:58

Долна корумпирана смрад, дойде време да връщате рекетьорските начисления и рушветите.

Отговори
3 2
Kykyreq

Kykyreq

29.04.2021 | 14:02

Interesno mi e kak tez sashtestva shte komentirat dela kato Matev? Kak spqt kak jiveqt s kvo se hranqt?Varzani edin za drug s sadii te se chustvat nai dobre.

Отговори
2 1

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?