Следвайте ни

Прокуратурата: Може да отнемат от майката детето с тежки травми

viber icon

Докараното в тежко състояние в пловдивската болница "Св. Георги" 3-годишно момче от димитровградското село Странско е живеело с още пет малчугани. Все още не е ясно дали то е жертва на домашно насилие, стана ясно от първото изявление на наблюдаващия случая прокурор Лилия ​Торньова. 

"Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Тя трябва да установи от какво са причинени предишните травми по момченцето. Към момента няма привлечено обвиняемо лице. Ако бъде установено такова, ще  му бъде потърсена наказателна отговорност", коментира прокурор Лилия ​Торньова.

 Тя допълни, че, освен за домашно насилие, досъдебното производство ще изяснява дали има и неполагане на грижи от родителите. "Установят ли се такива данни, може да се стигне и до отнемане на децата от родителите им", допълни прокурор Торньова.

Както вече писахме, районното държавно обвинение разпореди разследване, след като за случая сигнализирали от МБАЛ "Св. Екатерина" в Димитровград.

Детето било доведено в местната болница от 23-годишната си майка, която обяснила на лекарите, че то получило гърч. При прегледа станало ясно, момченцето е недохранено, имало и предишна черепно-мозъчна травма. Медиците се усъмнили за малтретиране, свързали се с полицията и социалните служби.

Междувременно детето било преместено за лечение в УМБАЛ “Св.Георги”-Пловдив.

Майката обяснила травмите с падане на детето по стълбите на къщата им преди няколко дни. Двамата живеят в димитровградското село Странско от няколко месеца. Жената и детето са от село Едрево, община Николаево, Старозагорска област. Майката се преместила със сина си при мъж от Странско, с когото заживели на семейни начала и отглеждали общо 6 деца..

Пастрокът също дал показания пред полицията. Той потвърдил версията на майката. Заявил, че преди няколко дни детето паднало по стълбите на къщата. При друг инцидент пък си глътнало езика по време на игра . Спасил го притекъл се на помощ съсед, обясниха запознати със случая.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще се пазите ли и след края на извънредната ситуация?