Следвайте ни

Прокуратурата разследва пожара край Планиново

viber icon

Районната прокуратура в Хасково разследва пожара в Свиленградско, който засегна 2 000 дка, повечето борова гора.  Извършват се разпити на свидетели, огледи на местопроизшествието и други. Предстои да се назначи експертиза, която да установи причините за възникване и механизма на разпространение на пожара, съобщиха от обвинението.

Както съобщихме, пожарът бе овладян снощи след близо 24 часа борба на над 100 души, огнеборци, горски, военни. На място остават дежурни екипи, които да наблюдават, тъй като в отделни участъци още тлее.

Една от версиите, е че запалването е започнало от искра по време на обработване на пасище в района, без да има умисъл. Именно за това областният управител Минко Ангелов поиска забрана да се работи в пасищата в горещите часове на деня.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?