Следвайте ни

Прокуратурата разследва 3 случая на изборни нарушения в Хасковска област

viber icon

По три досъдебни производства, свързани с нарушения на приключилия предсрочен парламентарен ​вот, работи прокуратурата. Образувани са и 28 преписки Това съобщи зам.-районният прокурор на Хасково Антон Иванов.

За сравнение при предходните избори за Народно събрание на 4 април т.г. в Районна прокуратура-Хасково били образувани 74 преписки, съдържащи данни за нарушение на политическите права на гражданите и едно досъдебно производство. 

По 22 преписки е отказано да се образуват разследвания, ​след като при направените проверки не са били събрани достатъчно данни за извършени престъпления против политическите права на гражданите.

"Две преписки са изпратени по компетентност на друга прокуратура, а по други четири предстои произнасяне на наблюдаващите прокурори. Две от образуваните досъдебни производства са за нарушаване на политическите права на гражданите и към момента по тях се извършват активни действия по разследването под ръководството на Районна прокуратура- Хасково. Третото досъдебно производство е образувано за документно престъпление", уточни Иванов. 

В образуваните преписки и досъдебни производства се съдържат данни и доказателства за предлагане на имотни облаги с цел гласуване за определен кандидат, политическа партия или коалиция и други Те са образувани на база постъпили сигнали от органите на МВР, ДАНС и граждани. "За изясняване на фактическата обстановка, съдържаща се в сигналите, органите на МВР са извършили проверки в срок до 48 часа и материалите по преписките са докладвани лично на наблюдаващите прокурори", коментираха още от държавното обвинение.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?