Следвайте ни

Прокуратурата проверява мъжа на 13-годиишна с аборт

Досъдебно производство е образувано под наблюдението на Районна прокуратура - Свиленград, по случая с 13-годишната бременна, скочила през прозореца от втория етаж на родилното отделение в Свиленград. От държавното обвинение допълниха, че по делото е образувана и допълнителна проверка. Тя трябва да установи, дали наистина малолетното момиче е живяло на семейни начала в Любимец с 23-годишен.

Ако тези данни се потвърдят, младият мъж подлежи на наказателна отговорност, че като пълнолетен , без да е сключил брак, заживее съпружески с ненавършил​ото 14 г. Момиче. "По това обвинение и при доказването му пред съда, 23-годишният любимчанин може да отиде в затвора от 2 до 5 години", коментираха юристи.

Както вече писахме, малолетната скочи през прозореца от втория етаж след спонтанен аборт.  Това станало, докато от АГО-то в МБАЛ – Свиленград, чакали да дойдат нейни близки и да дадат съгласие за медицинска интервенция, както повелява законът. През това време ​момичето се заключил​о в стаята и скочил​о от втория етаж

Ранената е със счупен първи лумбален прешлен. Настанена е в пловдивска болница.  Животът на 13-годишната не е в опасност. Сезирани са социалните служби в Свиленград.

Анкета

За кого ще гласувате на кметските избори?