Следвайте ни

Прокуратурата протестира присъда за 31.4 кг дрога на пловдивски бизнесмен

viber icon

Хасковската окръжна прокуратура внесе протест за 8-годишната присъда на бизнесмена от Пловдив за трафик на хероин Никола Проданов. Държавното обвинение настоява за по-тежко наказание. Делото е насрочено за понеделник в Апелативния съд.

Освен 8 г. решетки окръжните магистрати в Хасково глобиха Проданов със 100 000 лева.

Случаят е от юли 2016-а, когато пратката  с 31.4 кг хероин за над 3 млн. лв. бе хваната на Капитан Андреево в багажника на турски автобус, влязъл от пункта Капъкуле. Дрогата беше в машина за хляб. Тя била натоварена в Бурса и трябвало да бъде получена от човек в Кърджали. На рентгена става ясно, че в машината има 64 пакета с наркотик. Автобусът бе пропуснат от Капитан Андреево до Хасково. На автогара тук полицията изчакала да дойде получателят на пратката и арестува Проданов.

От СИМ карта, открита у бизнесмена, е звъняно многократно на шофьора Расим Расим, за да се уточняват къде ще бъде предадена машината, твърдят разследващите. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Какво ще подарите на любимата жена?