112

Прокуратурата пак поиска да вкара в лудница братовчеда Слави Бинев

Поредно предложение да бъде принудително настанен в психиатрия Слави Бинев внесе в прокуратурата в Районен съд – Димитровград. 66-годишният димитровградчанин е адаш и братовчед на бившия евродепутат Слави Бинев

Както вече сме писали, на 8 декември миналата година в центъра на квартал „Черноконево“ пред свидетели Бинев извадил автоматичен нож от джоба си и се насочил към кметския наместник, като му се заканил с убийство.

На 13 юни м. г. с решение на районните магистрати също бе постановено задължително настаняване и лечение на димитровградчанина в Държавна психиатрична болница „Д-р Георги Кисьов“ в Раднево за срок от четири месеца, поради извършени други подобни предходни прояви, когато заплашваше свои съседи, а от къщата му полицаи по-рано иззеха и автомат „Калашников“ с 400 патрона. На 19 юли с.г. състав на Окръжен съд – Хасково е отмени задължителното настаняване, като  постанови лечението на мъжа да е в амбулаторна форма.

Междувременно образуваното срещу Бинев досъдебно производство за закана за убийство било прекратено на 3-ти т.м., защото било установено, че той не е могъл да разбира значението на извършеното и да ръководи постъпките си, поради психично заболяване.

Делото за прилагане на принудителните медицински мерки е насрочено за разглеждане от димитровградския съд на 27 февруари.

Преди 13 години Слави Бинев беше задържан. Това стана, след като в „Черноконево“ се бяха вдигнали на протест срещу тормоз от него. Поводът беше, че отвлякъл 41-годишен мъж, на когото отрязал кутретата на краката му. По случая на Бинев бе привикан и в Районния съд в Димитровград. На влизане в палатата той измъкна секира от чантата си и я предаде на охраната. Тогава Темида също го прати в боляровската психиатрия за 3-месечно амбулаторно лечение.

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
3 коментара
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

24.02.2023 | 19:55

ЗАТОВА СИ КУПИХ 2 ГУМИ ЗА СТИСКАНЕ ОТ ДЕКАТЛОНА. ДА СИ ТРЕНИРАМ РЪЦЕТЕ, ЗА ДА ВИ СЕКА ГЛАВИТЕ И ЦЕПА ЧЕРЕПИТЕ!

Отговори
1 0
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

24.02.2023 | 19:51

АЗ НЕ СЕ СТРАХУВАМ ОТ СМ ЪРТТА! С М Ъ Р НА ГЯУРИТЕ!

Отговори
0 1
АСЕН ИЛИЕВ

АСЕН ИЛИЕВ

24.02.2023 | 19:50

ЩЕ ИДА В НЯКОЯ ГРАДИНАК, ПАРК И ЩЕ СЕКА ГЛАВИ ДОКАТО МИ ДЪРЖАТ РЪЦЕТЕ БРАДВИТЕ! ЩЕ МЕ ЗАПОМНИТЕ ДОБРЕ КО ПЕЛЕТА МРЪСНИ ЖИВОТИНСКИ!

Отговори
0 0

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?