Следвайте ни

Прокуратурата иска затвор за оправдан доктор за 103 кг хероин

viber icon

Процес за трафик на 103.29 кг хероин през пункта Капитан Андреево ще гледа в понеделник Апелативният съд в Пловдив. Делото е образувано по протест на Окръжна прокуратура – Хасково и по жалби от подсъдимите.

През март м.г. на първа инстанция бяха осъдени 59-годишният Георги Спасов и 62-годишният Надо Надов. Наказанията им са съответно 16 и 15 г. затвор, реши тогава Хасковският окръжен съд. Магистратите наложиха и глоби - 220 000 лв. за Спасов и 200 000 за Надов. По случая бе оправдан 52-годишният Николай Тодоров, който е бивш лекар на националния отбор по бокс. 

Сега държавното обвинение протестира оневиняването на Тодоров. недоволни от наказанията са Надов и Спасов, които обжалват пред второинстанционните магистрати.

Случаят е от 20 юли 2014 година. Тогава на ГКПП Капитан Андреево в тайник в ремаркето на натоварен с 16 тона прежда камион, влязъл от Турция, бе открита дрогата, оценена за 9 296 000 лева. Надов бил на волана на тира. При последвала операция на ДАНС в София бяха задържани Спасов и Тодоров по прякор Дългия.

Според изнесената информация от разследващите преди ​5 г. ставало въпрос за канал за трафик на големи количества наркоти​ци, основно хероин, през Турция и България към страни от Западна Европа. Участниците в групата използвали за прикритие легални транспортни услуги за превоз на товари от и към Близкия Изток.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?