112

Прокуратурата: Химична реакция с взрив е ранила Дмитрий Руснака в Хасково

Иззети са веществени доказателства, индикиращи дейност по производство на дрога

От химична реакция е причинен вчерашния взрив в апартамента на улица „Видин“ Хасково, където тежки изгаряния получи Дмитрий Стоянов – Руснака. Това става ясно от съобщение на Окръжна прокуратура – Хасково.

При огледите били иззети веществени доказателства, индикиращи дейност по производство на наркотични вещества, като разследването се провежда и за извършено такова престъпление. Назначени са експертизи. Разследването по случая продължава, обясниха от държавното обвинение.

В хода на разследването е извършен оглед на местопроизшествието от криминалисти и специалисти от Научно-техническата лаборатория и от такива при Националния институт по криминалистика на МВР

След експлозията Стоянов бе откаран по спешност в клиниката по пластично-възстановителна и естетична хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив. Състоянието на Руснака е тежко. Той е с над 20% изгаряния. Опериран е по спешност. Лекарите полагат всички усилия за подобряване на неговото състояние.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
4 коментара
Василев

Василев

16.05.2024 | 08:19

Едни допускат фатални грешки при направата на самоделни взривни устройства, а други вероятно под влиянието на субстанции. Нека се оставят съответните органи да работят .

Отговори
2 0
Добро утро

Добро утро

15.05.2024 | 11:36

Това е ясно и без вашите писаници.

Отговори
0 0
Христо Широката

Христо Широката

15.05.2024 | 11:26

Станала е маленкая праизводственная авария.

Отговори
3 0

Анкета

Решихте ли за кого да гласувате на 9 юни?