Следвайте ни

Производители на автокабели и опаковки с актове от екоинспекцията

viber icon

Заводът за автомобилни кабели край Димитровград отнесе акт от екоинспекцията, тъй като не поддържа в техническа и експлоатационна изправност пречиствателната станция за отпадни води. През януари и февруари са извършени 117 проверки на 115 обекта в хасковска и кърджалийска област, съобщиха от РИОСВ. Акт е съставени и на предприятие за производство на опаковки и консумативи за еднократна употреба в Свиленград за непредоставена информация за внос на отпадъци. 

Издадени 10 наказателни постановления за 10 800 лв.  Събраната сума от наказателни постановления и санкции, включително за предишни периоди е 12 703 лв.

Четири  наказателните постановления са издадени на физически лица по Закона за биологичното разнообразие, две от които за реализация на инвестиционно предложение без проведена процедура по оценка за съвместимост и две за притежаване на два вида птици без регистрация, попадащи в Регламент (ЕО) относно защитата на видовете от дивата флора и фауна.  Издадено е наказателно постановление за 5000 лв. за изграждане на  система за капково напояване на ягодоплодни насаждения без провеждане на необходимата процедура по ЗООС и ЗБР. Физическо лице е глобено с 1400 лв. за извършване на дейности по събиране и транспортиране на отпадъци от черни метали без регистрационен документ. Наложена е принудителна административна мярка на физическо лице за спиране на дейности по приемане и разкомплектоване на излезли от употреба МПС в  Хасково. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Да отпаднат ли мерките срещу COVID-19?