Следвайте ни

Проф. Биолчев представи най-новата си книга

viber icon

Най-новият си роман представи проф. Боян Биолчев в Хасково. Книгата е озаглавена "Преселението" и авторът я писал над 6 г.

Проф. Биолчев е записвал спомени на оцелели български бежанци от Тракия, заселили се в Резово. Той вплита в повествованието и спомените на баба си Гроздана, родена в Солун. Нейна е заслугата и за съхранената история на дядо му- заточеник на безводния остров Трикери. Драматизмът, жестокостта, сълзите и оцеляването на преселниците проф. Биолчев обобщи с мъдростта, която е научил от баба си. "Няма лоши народи, има лоши хора", цитира той.

Поетесата Ели Видева представи книгата на проф. Биолчев и подчерта, че истината в "Преселението" е синтезирана в думите, че човек се среща с човек, но народ с народ се среща само при война.

За премиерата на романа в регионалната библиотека дойдоха областният управител д-р Стефка Здравкова, заместник-кметът Мария Вълчева, представители на творческите съюзи, местни творци и интелектуалци. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?