Продават за 297 750 лв. ¼ от "Марса"

Заради задължения на собственика съдебен изпълнител извади на тезгяха емблематичната за Хасково сграда

ХАСКОВО

Цанка СЕМЕРДЖИЕВА

Емблематичната за Хасково сграда на бившия магазин „Марса” е на път да бъде разпарчетосана, след като от години се руши неизползваема. ¼ от нея е обявена на публична продажба от частния съдебен изпълнител Самуил Пеев заради борчове на собственика й „Био ойл” от старозагорското с. Опан.

За частта от имота се иска минимум 297 750 лв. Справка в системата „Дакси” показа, че дружеството, собственик на сградата, се занимава с производство и търговия на биогорива, а адресът му е фуражен завод в с. Опан. Заради задължения към банка върху негова собственост има наложени запори.

Красивата сграда се руши от години, а собственикът не предприе нищо, за да я спаси или дори да я обезопаси. Така преди време общината се видя принудена да я огради, тъй като отломки от фасадата и купола падат върху тротоара.

Като повечето красиви стари сгради в града, "Марса" е бивш тютюнев склад. В средата през 80-те години той приюти първия модерен магазин в Хасково, който разполагаше с ескалатор, сладкарница и асансьор. В него жителите и гостите на града можеха да намерят мебели, домакинско оборудване, килими, имаше част „Направи си сам” и др. Преди години дори приюти каса на ВиК,

Сградата е неизползваема поне 7-8 години. Преди това бе собственост на "Компакт Теда Маркет", дружество, което имаше няколко магазина в града, но фалира. Имотът след това имаше различни собственици, но никой не се погрижи за него.

За красивите стари сгради в Хасково, които стават все по-малко, тъй като не се намери начин да бъдат поддържани, четете в следващ брой

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?