Следвайте ни

Присъди за турски шофьори, отказали престой на паркинг 

viber icon

Двама турски шофьори бяха осъдени задето не изпълниха разпорежданията на властите да отидат на буферния паркинг край Узунджово. Те се изправиха пред Районния съд в Димитровград. 

След сключено споразумение с прокуратурата 47-годишният М.М. получи наказание от шест месеца „лишаване от свобода“ условно с три години изпитателен срок. Той е виновен в това, че попречил на двама младши автоконтрольори да изпълнят  задълженията си по контрола  на движението по пътищата, както и вменените им със заповед на министъра на здравеопазването, според които  насочват  автомобилите, извършващи международен превоз към местата за изчакване. Вместо да изпълни разпорежданията на полицаите, шофьорът спрял напречно на пътните платна и възпрепятствал движението. 

Другият е 30-годишен тираджия, който бил спрян край   с.Крепост и също отказал да отиде на определения паркинг. Той  отказал да напусне района на автобусна спирка и да предостави документите си за самоличност – лична карта, паспорт и шофьорска книжка. По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемия е наложено наказание „Глоба“ в размер на 2 000 лева. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще сложите ли маски в раницата на ученика?