112
Следвайте ни

Приключиха ремонтите на музея, библиотеката и читалище в Хасково

viber icon

Завършиха ремонтите на НЧ "Пейо Яворов 1982" и на покрива на сградата на Регионалната библиотека и РИМ в Хасково. Общата стойност ​е за 59 907 лв, съобщиха от кметството и допълниха, че приключените строителни работи са част от програмата на общината за тази година. 

Заместник-кметовете на Хасково Динко Тенев и Мария Вълчева инспектираха завършилия ремонт и се срещнаха със секретаря на читалище "Пейо Яворов 1982" Росица Димова. В сградата на просветното средище е извършен демонтаж на съществуващата хидроизолация, улуци, водосточни тръби и казанчета. Изпълнена е нова циментова замазка за наклон по покрива и е положена нова двупластова покривна хидроизолация. Монтирани са нови улуци с обшивка по бордовете с поцинкована ламарина, водосточни тръби и казанчета от поцинкована ламарина. Ремонтирана е и една от административните стаи в читалището. Стойността на изпълнените е 15 735 лв.

Ремонтът на покрива на сградата на Регионална библиотека „Христо Смирненски“ и Исторически музей Хасково също е завършен. Той включва демонтаж на съществуващата хидроизолация, улуци, водосточни тръби  и казанчета. Направена е нова циментова замазка за наклон по покрива. Положена е нова покривна двупластова хидроизолация. Направена е нова обшивка по бордовете с поцинкована ламарина, изпълнени са  надулучна пола, улуци, водосточни тръби и казанчета от поцинкована ламарина. Общата стойност на изпълнените ремонтни работи е 44 172 лв.

18 общински обект​и са ремонтирани през тази година със средства от местния бюджет. Обновени са сгради на читалища, детски градини, училища, кметства по селата, зала за танци, за спорт, клуб на военноинвалидите и други. Дейностите обхванаха обекти в Хасково и в селата Конуш, Динево, Брягово, Козлец, Въгларово, Войводово. Общата стойност на ремонтните работи е 440 хиляди лева.

 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?