25

Приключи санирането на Областна администрация в Хасково 

Приключи санирането на сградата на областна администрация в Хасково. Днес кметът Станислав Дечев, временно изпълняващият длъжността областен управител Мартин Узунов и представителят на фирмата-изпълнител Михаил Александров прерязаха лентата. 

Това беше един от най-сложните проекти, които Община Хасково е изпълнявала и за наша радост приключи успешно. В едни ужасни времена на ковид-пандемия, на инфлация и на галопиращи цени строителят успя да изпълни обекта, както е заложен, затова искам специално да му благодаря“, каза кметът Станислав Дечев.  На официалната церемония присъстваха председателят на Общинския съвет Хасково Таня Захариева, заместник-кметът Динко Тенев, експерти, граждани.

По сградата са извършени основни строително-монтажни и енергоспестяващи дейности. Освен подмяна на дограма, поставяне на топлоизолация по външни стени, по покриви и подове, е изградена нова отоплителна/охлаждаща инсталация, базирана на термопомпен агрегат, конвекторни отоплителни/охладителни тела за високостенен и таванен монтаж, алуминиеви радиатори за санитарните помещения, разпределителна мрежа и щрангове, допълнена с нов котел на природен газ, ситуиран в изградено котелно помещение с нов комин. Подменени са съществуващите осветителни тела с нови LED осветители. Сградата е газифицирана с изпълнена нова ел. инсталация за газификацията, изградена е нова пожароизвестителна инсталация. На западното крило на сградата, е изграден нов външен асансьор,  а във фоайето на южното крило на сградата е монтирана платформа за придвижване на хора с двигателни увреждания.

Проектът стартира на 13 октомври 2020 г. Общата му стойност е 2 255 523 лв., от които европейския фонд „Региони в растеж“  са 1 917 279 лв., а националното финансиране е 338 343 лв.

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кои партии и коалиции може да сформират правителство след вота на 2 април?