Следвайте ни

Приключи ремонт за 63 хил. лв. в читалището на Орлово

viber icon

След години на разруха читалището "Васил Левски -1927", в село Орлово е основно ремонтирано. Вложените средства са за външното и вътрешно реновиране са 63 хил. лв. С празнична церемония днес културни деятели, местни жители и общинската администрация на Хасково откриха ремонтираната сграда.

"Моята политика и тази на екипа ми е да помагаме за материалното съхраняване и опазване на читалищните сгради в селата от общината", каза кметът на Хасково Станислав Дечев. Той поздравил хората от Орлово за безрезервната им любов към културното средище

Читалището съхранява дарени ценни предмети на бита, традиционните занаяти на местните хора и семейни реликви.

"Вие пазите българския бит и култура и с огромна любов ги предавате на идните поколения", обърна се още Дечев към местните жители. церемонията почетоха още зам.-кметовете на общината.

Гости бяха народните изпълнители Тодор и Донка Кожухарови, групата за народни песни от съседното село Войводово и от читалище "Тракия". 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?