Следвайте ни

Приключи разследването за мегаобира на 1.8 млн. от пощата

viber icon

Приключи  разследването по делото за знаковия грабеж на крупната сума от 1 833 000 лв. от Пощата в Хасково, съобщиха от ОДМВР.

Обирът бе извършен вечерта на 7 срещу 8 юни 2016г, когато група маскирани мъже проникнаха в сградата на областна пощенска станция, обезвреждайки охранителната техника и привеждайки в безпомощно състояние охранителя.

​В рамките на минути обирджиите влезли в трезора и с металорежещи машини отворили три масивни метални каси, като оттам отне​ли крупната сума пари. После се оттеглил с предварително подготвени автомобили и маршрути.

В резултат на усилията на разследващия екип, сформиран от  ОД МВР- Хасково, ГДНП–София и под ръководството на Окръжна прокуратура са установени извършителите на деянието. Според разследващите се касае за криминално проявени мъже с технически  познания. ​Част от ​обирджиите бяха задържани в момент на извършване на друго криминално престъпление.

При извършените множество процесуални действия на територията на страната са  намерени  улики и веществени доказателства, уличаващи същите и документиращи престъпната им дейност.

В хода на разследването са  разпитани над 100 свидетели, назначени и изготвени са  близо 40 експертизи, разпознавания и психологически изследвания.

На съпричастните към деянието трима мъже на 45 г. и двама на по 41 години са  повдигнати няколко обвинения по текстове от НК, касаещи престъпления, за които се предвижда ​затвор от ​5 до 15 години.

В групата са шампионът по мотокрос Красен Кънчев и шефът на инкасовата охрана в пощата Тихомир Мавродиев.

Делото е изпратено на Окръжна прокуратура - Хасково с мнение за предаване на съд на обвиняемите лица.  

Според запознати със случая в дома на Кънчев, който е от великотърновското село Присово, са открити белезници, съпоставими по вид, модел и материал с тези , с които е бил завързан пазачът на пощата в нощта на обира. Открита е и саморъчно направена скица на пощата. На нея са описани местоположението на будката на пазача, на касата, на датчиците. Разследващите разполага и с показанията на анонимен свидетел, който разпознал Кънчев да обикаля около пощата дни преди обира. Човекът му се сторил подозрителен с качулката посред лято. Кънчев е живял известно време в Хасково, близо до централната поща.  

Засечени били Фиат Марея с русенска регистрация и Пежо, което се оказа собственост на Мавродиев. Камерите на АПИ са заснели колите в нощта, когато изчезнали парите, като Пежото се движело пред Фиата./Марица 

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Къде бихте почивали това лято?