Следвайте ни

Приключeнски кът и читалня в парк „Марица“ след реконструкцията

viber icon

Огромният парк „Марица“ в Димитровград ще се превърне в разкошно място за почивка, спорт и развлечения след реконструкцията. В него ще има нови атракции. В четвъртък общинските съветници ще гласуват изменение на специализирания ПУП на парка. Исканото изменение е във връзка с предстоящите промени там.

5 са обособените зони в парка, който е с площ от 1 400 дка. Има зони за активен и пасивен отдих, за комуникации, за кучета и  зелена зона. В тях ще има за всекиго по нещо, като детски  кътове, площадки за скейтборд и ролери, приключенски кът. В парка ще има също полигон за безопасно движение за деца, фитнес и читалня на открито, цветни алеи и слънчев часовник.

Реконструкцията е за над 3 130 000 лв. Половината от сумата е от програмата „Региони в растеж“, а останалата от общината.

Парк „Марица” е един от трите големи парка в Димитровград. Разположен е на десния бряг на р. Марица. Създаден е през 1952 г. Съществуващата алейна мрежа ще се запази.

Извън проекта се предвижда в парка да има детски комплекс с басейн, възстановяване на съществуващ в миналото басейн, автокино и ресторант.

На заседанието си този четвъртък съветниците ще решават и за други имоти общинска собственост, които да бъдат отдадени под наем или включени в списъка за продаване. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?