Следвайте ни

Приемат заявления за топъл обяд в Хасково

viber icon

Прием на заявления за включване в услугата "Топъл обяд в условията на пандемията от COVID - 19" започва община Хасково. Периодът е до 30 юни. т.г., съобщиха от кметството.

Заявления-декларации ще се приемат в работно време в касовия салон на на местната администрация от 26-ти. до 31-ви т.м., включително. След одобрение от Дирекция „Социално подпомагане” - Хасково, потребителите ще бъдат включени в резервен списък за допълване на капацитета при отпадане на  такива от основния списък. 

Допустимите целеви групи по процедурата за кандидатстване са хора без или с ниски доходи под линията на бедност. Става въпрос за жители на общината в затруднение поради влошената икономическа обстановка в страната, хора, които заради възрастта си или налични увреждания са в по-висок риск от заразяване и неблагоприятно протичане на инфекцията.

Услугата важи и за поставени под карантина - без доходи или с ниски такива под линията на бедност и нямат близки, които да им окажат подкрепа.

Обхванати са също хора със социално подпомагане, за които е установена нужда от допълнителна подкрепа и в условията на извънредна епидемична обстановка, са в невъзможност да задоволят основните си жизнени потребности.

Кандидатите трябва да подадат Заявление-декларация (Приложение 2 към Методиката). Декларация  за съгласие за разкриване на данъчна и осигурителна информация (Приложение 20 към Методиката) – попълва се от кандидат-потребителите и от всички пълнолетни членове в техните семейства.

За улеснение на документи ще се приемат и от кметствата в съответните населени места на община Хасково.

"Заявление-декларация може да бъде изтеглено от сайта на община Хасково или да бъде получено в деловодството на Община Хасково и кметствата на населените места на общината. Повече информация на тел: 038/603395", уточниха от кметството. 

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Планирате ли почивка през лятото?