Следвайте ни

Приемат списък на защитени болници

viber icon

Списък на общинските болници в труднодостъпни и отдалечени райони, подлежащи на субсидиране, ще бъде приет на днешното заседание на   Националното сдружение на общините в Република България. На него ще се дискутират и проблеми по прилагане на социалното законодателство, както и текущото състояние на процеса по прехвърляне собствеността на общинските язовири на държавата. 

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на НСОРБ Иво Димов ще бъде модератор на встъпителния форум. На него ще присъстват председателят на Народно събрание Цвета Караянчева, министър-председателят на Р България Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова и др. 

Приоритетите във взаимодействието с централната власт ще бъде основаната тема на работата на форума. Местното икономическо развитие и активната роля на местната власт в него, е темата, по която Иво Димов ще разисква с останалите участници във форума. Ще бъде споделен и норвежкият опит от представителя на Асоциация на норвежките местни и регионални власт (KS) Кристиян Ларсон и Нанна Лоока, Изследователски институт на КS.  

 

Коментари

Публикувай

Коментари (0)

Анкета

Доволни ли сте от чистотата в Хасково?