112

Приемат дебютни творби за тазгодишния конкурс "Южна пролет" в Хасково

Приемат се дебютните творби за участие в 51-ия Национален литературен конкурс "Южна пролет", съобщиха от общинската администрация в Хасково.

Културното събитие ще се проведе на 26, 27 и 28 април. За участие в литературния конкурс се приемат дебютни книги, филмови сценарии и пиеси на автори до 40 г. Творбите може да  в жанровете поезия – стихосбирки, поеми, проза – разкази, повести и романи, литературни критика и история, детска литература, филмов сценарий и драматургия.

Дебютантите ще бъдат оценявани от квалифицирано жури. Община Хасково присъжда във всеки от шестте жанра наградата Лауреат с бронзова статуетка Пегас и парично възнаграждение  1000 лв.

Връчва се и награда на името на първия български модерен книгоиздател „Александър Паскалев“ в размер на 2000 лв. за цялостен принос в областта на литературата и изкуството.

Книгите, филмовите сценарии и пиесите за конкурса трябва да са издадени в периода от 1 януари 2022 г. до 31 март 2023 г., включително. Те да се представят най-късно до 4 април т. г. в пет екземпляра, които не се връщат на авторите, заедно с биографични данни за дебютанта, негова снимка, e-mail и номер на мобилeн телефон. 

Още подробности - ТУК!

Оцени новината

Оцени новината
0/5 от 0 оценки
0/5 от 0 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Кое е любимото ви място за отдих и разходка в Пловдив?