Следвайте ни

Приеха програма за бездомните кучета в Минерални бани

viber icon

Програма за овладяване популацията на безстопанствените кучета за периода 2021-2024 г. приеха общинските съветници в Минерални бани на последното си заседание. Тя е съобразена с европейските изисквания по отношение на грижите и хуманното отношение към животните и включва конкретни механизми за овладяване популацията на безстопанствените кучета в населените места.

Основната цел на тази Програма е намаляване на популацията на безстопанствените кучета чрез намиране на хуманно и съвременно решение на проблема. В  нея е предвиден и контрол върху отглеждането на домашни кучета и намаляване до минимум на рисковете от разпространение на заразни заболявания, касаещи хора и животни. Парите за реализация на програмата ще се осигурят от бюджета на общината, от  постъпленията от таксата за притежание на куче, дарения на физически и юридически лица, както и финансови средства от организациите за защита на животните.

10 лв. е годишната такса за куче в общината и тя се плаща до 31 март. От таксата са освободени собственици на кучета, които са инвалиди,  на кастрирани животни, както и тези, които охраняват регистрирани животновъдни обекти.

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (1)

Гюнер

Гюнер

29.12.2020 | 07:47

А програма свързана със здравеопазването на хората в общината.Колко са личните лекари,стоматолози и аптеки.Каква е профилактиката.

Отговори
1 0

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

От какво Ви лиши и какво Ви даде коронавирусът?