Следвайте ни

Прибраха 1.5 млн. лв. от фирмата на “Златния гьол”  

viber icon

Няма ги 32 млн. лв. в брой във фирмата, стопанисваща „златната локва“ на ГКПП „Капитан Андреево“. Има ги само на хартия. Държавата съзнателно е абдикирала от своите ангажименти – и от фитосанитарния контрол, и от събирането на таксите за паркинг, и от събирането на сумите за дезинфекция на автомобилите на външна граница на Европейския съюз. 
Това заяви по време на заседание на Комисията по ревизията в НС председателят й Мая Манолова. . 

Според финансовия министър Асен Василев , сумата от 32 млн. лв., установена от НАП, е само на хартия. Както съобщихме преди време, заради декларирани големи суми в брой, НАП започна пълна ревизия на „Пи Еф Си“, стопанисваща “Златния гьол” и всеки ден се описват касовите наличности, върху които е наложено  обезпечение, като се прибира дневният оборот,  до достигане на определен  размер на сума.  Днес стана ясно, че са обезпечени 1,5 млн. лв. от дължимите 32 млн. лв.

По време на заседанието от  БАБХ предоставиха договора, от който стана ясно, че договорът не е безвъзмезден, както се твърдеше от тях, а е възмезден – чрез събиране на такса обслужване от частната фирма за паркиране, дезинфекция – 1-2 лв. на превозно средство, фитосанитарен контрол, паркиране – 10 евро на чуждестранен автомобили за дезинфекция. 

Асен Василев посочи, че възлагането на дейностите на фирмата е трябвало да стане чрез обществена поръчка, но такава не е проведена. Част от касовите апарати на фирмата изобщо не са били свързани с НАП, откриха тогава приходните инспектори. 

 

 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?