Следвайте ни

При 9% ДДС за книгите, Хасково остана с една книжарница 

viber icon

Хасково остана с една книжарница, след като най-голямата, тази на пл. „Атлантически“, затвори. Тя просъществува в града няколко години и бе любимо място на четящите, но вече не работи. 

Две бяха до скоро книжарниците в центъра на града, които по време на извънредното положение бяха затворени. Това увеличи покупките онлайн, но пък се отрази зле на традиционните книжарници.  

От утре, 1 юли ДДС за книгите пада на 9 на сто, очаква се те да поевтинеят. Данъкът ще се запази по-нисък от досегашния, който е 20% до края на 2021 г., но за жалост това не спасява книжарниците. Сега за хасковлии остава само една в центъра и щандовете в големите магазини, където изборът е ограничен. Не се продават книги и на книжния пазар.  

Тази година заради коноравируса не се проведе традиционният книжен базар, който  съпътстват литературните дни "Южна пролет". На него  участват всички издателства, а книги се продават с отстъпки.

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?