Следвайте ни

Президентът: Не може да няма машинно гласуване в ХХІ век

viber icon

Не може в ХХІ век да няма машинно гласуване Аргументите, че избирателите няма да се справят са несериозни. Всеки може да борави с банкомат или мобилен телефон. Това заяви в харманлийското село Славяново президентът Румен Радев. Той присъства на тържествената литургия по повод Архангеловден в църквата "Св.Архангел Михаил. В този храм, осветен през 1852 г., Радев е кръстен. ​Богослужението води старозагорският митрополит Киприан.

"600 000 недействителни бюлетини и сгрешени протоколи, множеството сигнали за сгрешен и купен вот дълбоко ерозират доверието в изборите и отблъскват гражданите от урните", коментира още българският президент. Той допълни, че от това страдаме всички и най-вече демокрацията.  
Радев отговори и на въпроси, свързани с избора на Главен прокурор. "България ще просперира, когато започнем да уважаваме и спазваме законите. Оценката за професионалните качества на кандидатите за главен прокурор и техния избор са изцяло правомощия на Висшия съдебен съвет. Нека да не спекулираме и не искам да влияем като институция с прогнозни действия", отвърна президентът на въпроса ще сезира ли Конституционния съд за избора на Иван Гешев, ако ВСС го потвърди повторно.

Делян Аврамов

Делян Аврамов

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

В професията е от 1996 г. Работил е като криминален и съдебен репортер във вестниците „Ориент експрес”, „Тракия XXІ век” – Димитровград, „Новинар юг” – Хасково. Бил е кореспондент на вестниците „7 дни спорт” и „Труд”. От 2014-та е в хасковския екип на „Марица”.   Още

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Каква вода пиете у дома?