25

Президент и цар дойдоха на изложбата на художника Владимир Пенев ВИДЕО

Президентът Румен Радев откри снощи изложбата на родения в Димитровград известен художник Владимир Пенев. Експозицията “Пътеки на времето” е подредена в столичната галерия “Анел”.

“За мен е привилегия да бъда заедно с Вас на откриването на изложбата на нашия виден художник Владимир Пенев и заедно да изживеем емоциите, възхищението и мислите, които протичат. Горд съм, че моят роден град ражда изкуство на световно ниво”, каза държавният глава.

“Владимир Пенев е сложна, многопластова и в същото време много колоритна личност“, сподели собственикът на галерия “Анел” Ангел Симеонов.

“Пътеки на времето” представя изкуството на Владимир Пенев, То се отличава с висока оценка и признание заради своето изтънчено емоционално излъчване. Тези произведения разкриват по уникален начин богатството на неговия живописен свят, където образите създават поезия и изтриват границите между времето и пространството, водейки ни в размисъл към безкрайното“, коментира кураторката на изложбата Пламена Димитрова-Рачева.

“Пред Вас са картини от последните няколко години, обединени под названието “Пътеки на времето”. Всеки път е едно изпитание. Художникът не е човек, който може да рисува, а който не може да не рисува”,  отбеляза и авторът Владимир Пенев и обясни, че винаги се е ръководил от този принцип.

Сред гостите на откриването на изложбата бяха също министърът на културата Кръстю Кръстев, Симеон Сакскобургготски, творци от родния град на художника.

Владимир Пенев е роден на 19 февруари 1956 г. в Димитровград. Завършва Националната художествена академия, София, специалност живопис, при акад. Светлин Русев. Член е на Съюза на българските художници от 1981 г. Участва в почти всички общи художествени изложби в България, както и във Виена, Берлин, Токио, Амстердам, Лондон. Негови произведения притежават Националната художествена галерия, Софийската градска художествена галерия, почти всички художествени галерии в страната, както и частни колекции в България и чужбина.

 

Оцени новината

Оцени новината
5/5 от 3 оценки
5/5 от 3 оценки

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Този сайт е защитен от reCAPTCHA и Google Политика за поверителност и Условия за ползване са приложени.

Публикувай
0 коментара

Анкета

Как оценявате служебния кабинет "Главчев"?