112

Прерязаха лентата на саниран блок на ул. „Кавала“ в Хасково

С прерязване на лента днес бе отбелязано приключването на санирането на блок №3 на улица „Кавала“ в Хасково.

Така община Хасково приключи проект за въвеждане на мерки за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради по Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014-2020г. 

Общата му стойност е 516 495,60 лв. От тях финансирането от ЕС е 439 021.26 лв. и национално съфинансиране - 77 474.34 лв. В рамките на проекта са обновени три жилищни многофамилни сгради на ул. „Кавала“ № 3, на ул. „Стефан Стамболов“ № 19 и на ул. „Стефан Стамболов“ № 11. 

„Ефектът от санирането на тези сгради се отразява пряко върху бита на живеещите в общо 36 апартамента. С изпълнението на проекта се осигурят по-добри условия за живот на над 100 жители на Хасково“, каза по време на официалната церемония кметът на Хасково Станислав Дечев. Той допълни, че живеещите в тези сгради ще имат по-ниско енергийното потребление в домакинствата и ще усетят предимствата на санирането още през предстоящата зима. 

В рамките на проекта са извършени обследване за енергийна ефективност, сертификат за енергийни характеристики и техническо обследване на сградите, инженеринг, строителен надзор, извършване на оценка на съответствие на инвестиционните проекти и въвеждане на обект в експлоатация. 

 

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай
0 коментара

Анкета

Ще успее ли новият парламент да излъчи правителство?