Следвайте ни

Преработват проекта за обходния път на Любимец 

viber icon

Техническият проект за обходния път на Любимец трябва да бъде преработен, а общината предлага на софийското дружество  „Трансгео” ЕООД да стори това. Стойността на поръчката е 20 000 лв.

С договор от май т.г. Сдружение „Железопътна инфраструктура“ е предоставило на общината за ползване, възлагане на препроектиране, строителство и авторски надзор на техническия проект за обходния път между съществуващия Е80 и този за Ивайловград. Обектът е проектиран от „Трансгео”. Настъпили са обаче промени в нормативнните изисквания, свързани с изработване и одобряване на инвестиционни проекти. Това налага препроектиране и актуализация на проекта. Поради започнала процедура по изработване на ПУП-ПУР, с която се предвижда изграждане на околовръстна улица, се налага и промяна в наименованието на проекта и  съществени изменения в геодезичната, хидротехническата  и др. части на проекта. Необходимо е отводняването на обекта да обхваща само пътното платно. Ще се правят нови хидравлични изчисления за отвеждане на повърхностните води  чрези водостоци.  Част от водите ще се отвеждат в дере от западната страна на пътя чрез преустройство на съществуващия водоприемник. Друга част ще отива южен обходен канал,  а останалите - отводнителната система на града чрез преливник с колектор. Заради всички тези пормени, най- удочно е проектът да се направи от фирмата, която вече е работи по него. 

 

Цанка Семерджиева

Цанка Семерджиева

Репортер-редактор - екип "Регион" Хасково

Завършила е „Човешки ресурси” в УНСС и ПУП във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий”, преди това РЕГ „Любен Каравелов” в Хасково. Като журналист работи от 21 г. Започва във в. „Новинар юг” през 1998 г., където репортерства 6 г., следва в. „Тракия”. Близо 15 г. е във в. „Хасковска Марица” където е била репортер, зам. главен редактор, главен редактор.   Още

Още от категорията

Виж всички

Коментари (0)

Коментари

Отговор на коментара написан от Премахни

Публикувай

Анкета

Ще гласувате ли на изборите на 14 ноември?